Početna Lenino ćoše Arhiva Biblioteka Antologija poezije Galerija Pravilnik Izloguj se
Lenino ćoše

Prijateljstvo koje je moglo prestati, nije nikada ni bilo pravo. (Hieronym)

Forum

Mesto gde se nikada nećete osećati usamljeni. Ostavite neki tekst, prodiskutujte o temi koja vas interesuje ili se neobavezno zabavite na ćaskanju uz jutarnju, popodnevnu ili večernju kaficu. Ovde ćete naći samo jednu vrstu - dočekušu.


Antologija poezije

Poezija je muzika duše. Umesto nota rečima se stvara melodija koja dočarava sve ljudske patnje, borbu, sreću i ljubav.
Preko 40 naših najpoznatijih pesnika sklopili smo u malu antologiju poezije, kako bi ove divne stihove mogli da otrgnete od zaborava, i da uvek lako možete da ih nađete i iz njihovog nepresušnog nektara uvek nanovo da pijete..

Olovka piše srcem

Stvaralaštvo i pisanje dobija potpuni smisao tekonda kada ima neko u njemu i da uživa. Knjige koje kupe prašinu na policama ne služe nikome. Čitajte...ovde naše olovke pišu srcem za vas.


Galerija

Slikarstvo je zanat slepca, koji ne slika ono što vidi nego ono što oseća, ono što sam sebi kaže o onome što je video. (Picasso)
Slikarstvo je čovekov pokušaj da reši život. Ima onoliko rešenja koliko ima ljudi. (George Tooker)
Carstvo Lokvanja je otvorilo vrata i nadarenim likovnim umetnicima, uđite u našu galeriju i uživajte u prelepoj paleti boja i osećanja.

Elektronska biblioteka

"Čitati dobro je jedno od najvećih zadovoljstava koje vam usamljenost može pružiti, jer je ono, bar u mom iskustvu, zadovoljstvo koje najbolje leči. Ono vas okreće ka nečemu drugačijem, bilo u sebi ili u prijateljima, ili u onima koji mogu da postanu vaši prijatelji. Imaginativna književnost jeste drugojačijost, i kao takva ublažava usamljenost."

U elektronskoj biblioteci Carstva Lokvanja naći ćete 259 naslova, raspoređenih u deset žanrova. Od svačega pomalo za svaki ukus. Knjige možete da downloadujete ili da ih čitate diretkno na stranici. Uživajte..


Rune

Rune su sveti simboli Teutonskih plemena, i u dalekoj prošlosti, po njima je bio postavljen kompletan sistem filozofije i magije. Imale su obrednu funkciju, koristile su se za proricanje budućnosti i komunikaciju sa višim silama. Sam koren reči "Runa" znači "tajna" ili "šaputati". Runsko pismo, spoj alfabeta i simbola, bilo je riznica intuicije, kojoj su imali pristup oni koji su vladali veštinom čitanja runa...


Horoskop

Da li u Vašoj životnoj priči ima dovoljno ljubavi? Kada? Kako? I naročito odgovor, sa kim treba zakoračiti u carstvo ljubavi? Put do carstva ljubavi postoji ali do njega se uvek stize zajedničkim korakom. Važno je da verujete u sebe i da tražite svoje odgovore, jer svi Vaši odgovori postoje. Naročito je vazno da budete svoji, jer svako od nas je ono u šta veruje i onoliko koliko duša ima snage i ljubavi u to da veruje...

Ji Đing

Ji Đing je drevna veština proricanja, koja nam dolazi iz Kine. Bazirana je na 8 trigrama, koji bacanjem štapića ili novčića, tvore 64 heksagrama, svaki sa svojim značenjem. Ideja iza Ji Đinga je da se ljudska priroda i kosmički poredak ujedinjuju na nivou simbola kolektivnog nesvesnog i vrše uticaj na ljude u bilo kom vremenu i u bilo kojoj kulturi podjednako...

Korisničko ime:

Šifra:

Zaboravili ste šifru

Slika za desktopPesma meseca
Carstvo Lokvanja

Copyright © 2005 Carstvo Lokvanja